Mushrooms in Borneo
Jamur ( Kulat- Kanayatn )
Consumption of food or mildew Mushrooms is a term for various types of fungi are commonly used as food ingredients, good to eat, can be either cultivated or harvested from the wild for cultivation technique is not yet known.
Besides it tastes good, food fungi ergosterol peroxide, similar atmospheres sterols which inhibit the growth of colon cancer cells.
Wild mushrooms in the wild can also be consumed. Various types of fungus also have good taste, and food for the Dayak tribe in Borneo:
Besides it tastes good, food fungi ergosterol peroxide, similar atmospheres sterols which inhibit the growth of colon cancer cells.
Wild mushrooms in the wild can also be consumed. Various types of fungus also have good taste, and food for the Dayak tribe in Borneo:
Kulat bintawa ( Kanayatn )
Kulat lendo ( Kanayatn )

Kulat sawit ( Kanayatn )
Kulat parut ( Kanayatn )
Kulat karakng ( Kanayatn )
Jamur pangan atau jamur konsumsi adalah sebutan untuk berbagai jenis jamur yang biasa dijadikan bahan makanan, enak dimakan, bisa berupa produk hasil budidaya atau panen dari alam bebas karena teknik budidaya belum diketahui.
Selain rasanya yang enak, jamur pangan ergosterol peroksida, sejenis sterol yang mampun menghambat pertumbuhan sel kanker usus besar.
Jamur liar di alam bebas juga bisa dikonsumsi. Berbagai jenis jamur juga memiliki rasa yang enak, dan makanan bagi suku Dayak di Borneo :
Selain rasanya yang enak, jamur pangan ergosterol peroksida, sejenis sterol yang mampun menghambat pertumbuhan sel kanker usus besar.
Jamur liar di alam bebas juga bisa dikonsumsi. Berbagai jenis jamur juga memiliki rasa yang enak, dan makanan bagi suku Dayak di Borneo :
Tidak ada komentar:
Posting Komentar