Kamis, 14 Agustus 2014

Jamur ( Kulat- Kanayatn ) di Borneo

Mushrooms in Borneo
 Jamur ( Kulat- Kanayatn )
Consumption of food or mildew Mushrooms is a term for various types of fungi are commonly used as food ingredients, good to eat, can be either cultivated or harvested from the wild for cultivation technique is not yet known.
Besides it tastes good, food fungi ergosterol peroxide, similar atmospheres sterols which inhibit the growth of colon cancer cells.

Wild mushrooms in the wild can also be consumed. Various types of fungus also have  good taste, and food for the Dayak tribe in Borneo:

 Kulat bintawa ( Kanayatn )
Kulat lendo ( Kanayatn )

Kulat tanah tumuh  ( Kanayatn )

 Kulat  sawit ( Kanayatn )
 Kulat  parut ( Kanayatn )

 Kulat  karakng  ( Kanayatn )
Jamur pangan atau jamur konsumsi adalah sebutan untuk berbagai jenis jamur yang biasa dijadikan bahan makanan, enak dimakan, bisa berupa produk hasil budidaya atau panen dari alam bebas karena teknik budidaya belum diketahui.
Selain rasanya yang enak, jamur pangan ergosterol peroksida, sejenis sterol yang mampun menghambat pertumbuhan sel kanker usus besar.

Jamur liar di alam bebas juga  bisa dikonsumsi. Berbagai jenis jamur juga memiliki rasa yang   enak, dan makanan bagi suku Dayak di Borneo :



Tidak ada komentar:

Posting Komentar